21 april 2017
18:45

FK Kozara

Segertåget tuffar på

Ikväll ställdes Kozara mot Stenkullen borta. Det var ett Stenkullen som kom till matchen med 3 oavgjorda matcher i bagaget, bl a så plockade man poäng av starka Semberija. Förra året vann Kozara bägge mötena ganska övertygande, men trots det fanns det en känsla av att det ikväll inte räckte med att ställa ut skorna. De yttre förutsättningarna för en välspelad fotbollsmatch var tyvärr denna kväll heller inte de bästa. Den blåst som under eftermiddagen uppenbarat sig i Göteborgsområdet hade bestämt sig för att sänka kvaliteten på spelet avsevärt.

Kozara ställde upp med ett lag där det saknades ett par spelare från tidigare startelvor, men det var ändå ett lag som med rätt inställning borde se till att Kozara skulle vara fortsatt 100%-iga efter kvällens drabbning.

Inledningen av matchen var relativt händelsefattig. För hemmalagets del så var vädret av större påverkan, då man försökte hitta sina forwards med lite längre bollar. Dessa försök var ganska misslyckade då bollen oftast seglade iväg bakom Kozaras backlinje. För Kozaras del så verkade vädret mest påverka spelhumöret. Det såg relativt oinspirerat ut inledningsvis. Spelet var helt ok fram till sista tredjedelen av planen, men väl där så var det sista pass med ganska stor avsaknad av känsla som kännetecknade bortalaget. I den 12:e minuten hade Kozara dock ett ypperligt tillfälle att ta ledningen. Kassim fick bollen på högerkanten utanför straffområdet, och slår en mycket bra passning till Ali som från 3-4 meter lyckas missa helt öppet mål. Efter det hade Kozara ytterligare en ganska bra chans de första 15 minuterna, dock utan utdelning. Till den 45:e minuten så var scenariot detsamma som i inledningen. Ett tafatt hemmalag och ett bortalag som inte förmådde att förvalta det stora bollinnehavet. Så, i halvlekens sista minut tar Kozara ändå ledningen genom en ganska märklig situation. En Kozara-spelare får bollen ca 20-25 meter från Stenkullens mål. En hemmaspelare petar bort bollen, bakåt mot sitt mål, där Kassim står. Den assisterande domaren vinkar för offside i samma stund som Kassim gör mål, men huvuddomaren bedömer att det inte är offside då det är Stenkullenspelaren som står för assisten. Ett 20-tal bortasupportrar drar en djup lättnadens suck.

Den andra halvlekens första 20-25 minuter kan man göra en copy&paste av första halvlekens skepnad. Det var näst intill roligare att kolla på målarfärg som torkar. Nån enstaka halvchans för Kozara var det mest spännande vi fick se denna period. Sista 20 är det som att någon slår av Kozara-strömbrytaren. Man faller lågt, man slutar mer eller mindre spela, och man tillåter Stenkullen att ta över spelet. Som tur är lyckas inte hemmalaget skapa någon större farlighet av detta spelövertag. Man har ett par frisparkar i bra läge och nåt inlägg och kontring, men där är Kozaraförsvaret alerta och ser till att det inte blir någon kvittering ikväll.

Vad ska man dra för slutsatser av kvällens match. Först och främst, 4 raka segrar i inledningen, oavsett hur de kommit till, så är det oerhört skönt att det är ett faktum. Hade någon erbjudit 7 poäng innan säsongen på dessa 4 matcher, så hade nog Savo köpt det utan att blinka. Dock, så har det i 2 matcher i rad inte varit det bländande spelet som vi såg mot Lunden och Jonsered. Mot Semberija så blev vi mer eller mindre utspelade stora delar av matchen. I dagens match får vi leta efter andra orsaker. Tyvärr är det svårt att sätta fingret på varför vi inte stänger denna matchen redan efter 45. Och kanske ska vi inte ge oss in i några djupare analyser, utan njuta av faktumet att detta är kanske den bästa inledningen på serien Kozara haft sen klubben grundades. Och när serien summeras nån gång i höst så finns det ju till syvende och sist ingen kolumn i tabellen som räknar skönhetspoäng...